Ekonomiska migranter i majoritet bland de asylsökande på Lampedusa
Som vanligt skiljer sig verkligheten med bilden av migranterna som sprids i vänsterliberal media.
Den typiske migranten som tar sig över medelhavet har oftast passerat flera säkra länder innan de når Europa. Italien är i bästa fall fjärde säkra land för de jag sprang på utanför asylcentret på Lampedusa. Detta innebär i sin tur att nästan samtliga är ekonomiska migranter per definition! Självklart vill alla människor få ett bättre liv för sig själva och sina familjer men det kan inte vara Italiens, Sveriges eller Europas ansvar att tillgodose hela världens intressen.
Det kan också noteras att den överväldigande majoriteten utgörs av män i stridbar ålder. Många ställer sig frågan varför ukrainska män stannar kvar och strider för sitt land medan det strömmar unga män från Afrika till Europa i syfte att söka asyl. Tanken med asylrätten har aldrig varit att Europa ska vara skyldigt att ta emot människor från alla världens hörn.
Om asylrätten överhuvudtaget ska kunna existera så måste handläggningen av asylsökare från Afrika och Mellanöstern utföras på respektive kontinent. Annars gynnar vi migrantsmugglare som livnär sig på andras lidande där migranternas asylprövning kanske inte överhuvudtaget går deras väg. Vägen till Europa är farlig och kantas av kidnappare, terrorister och kriminella gäng som gör allt in sin makt för att utnyttja migranternas utsatta situation.
Det som också är uppseendeväckande i videoklippet är att Röda Korsets anställda samt den lokala polisen försöker, och delvis lyckas, hindra mig i min rapportering. De hävdar att jag bryter mot lagen när jag ställer frågor till migranterna, vilket är en total lögn. Frågan är varför Röda Korset är så måna om att tysta journalister. Har de något att dölja? Är de i själva verket asylaktivister vars syfte är att öka migrationen till Europa? Jag hoppas kunna göra en djupare analys av den frågan inom kort. Det verkar som att endast journalister som stryker migranterna medhårs tillåts komma nära dem.